5 skarpe pointer om den virtuelle konference

En selvstændig disciplin.
Virtuelle konferencer skal tænkes som en helt selvstændig disciplin, der stiller sine egne specifikke krav til forberedelse, koncept og formsprog. Det gælder først og fremmest om at udnytte alle det virtuelle rums muligheder, så vi sikrer nærvær og engagement fra tilhørerne, når vi nu ikke sidder i samme sal og kigger mod den samme scene.

En erstatning?
En virtuelle konference skal ikke blot erstatte en klassisk konference. Det virtuelle rum åbner en lang række muligheder for tættere kommunikation, nærvær, inddragelse og dialog, der ikke er mulig fra den klassiske scene, hvor der leveres indhold til et publikum.

Styrken
Den virtuelle konference trækker både på de klassiske konferencer og TV-produktioner, men også på greb fra de intense TED-talks, youtubers uformelle fortællesprog, gamefication og den simultane udnyttelse af flere platforme.

Er det en TV-udsendelse?
Billedbeskæringer fra din virtuelle live-produktion kan som i gode tv-udsendelser være tættere, mere optaget af følelser, engagement og indlevelse end normalt ved fysiske konferencer. Gribes det rigtigt an, vil den virtuelle konference være af høj lyd- og billedmæssig kvalitet, og den vil ofte opleves mere intens, fortættet og nærværende, end den klassiske konference. Derfor er det til virtuelle konferencer endnu vigtigere med en kameravant, professionel vært, der kan binde dagen sammen.

Moderatorer til virtuelle konferencer