Randers Kommune holdt sammen med Landdistrikternes Fællesråd den 18. september Den Nationale Bredbåndskonference. En konference hvor politikere og offentligt ansatte diskuterede digital infrastruktur.

Bl.a. på baggrund af det rigtige valg af moderator, det gode samarbejde mellem arrangør og moderator samt den professionelle udførelse blev Den Nationale Bredbåndskonference en succes – både for arrangørerne og moderatoren.

Til Den Nationale Bredbåndskonference var arrangørernes største bekymring, at de mange forskelligt rettede meninger til emnet, der var til stede blandt konferencens deltagerne, kunne risikere at føre til, at konferencen ville blive alt for præget af følelsesmæssige udbrud.

Arrangørerne havde valgt Rulle Grabow til at være moderator til konferencen. Og ifølge arrangørerne blev hun valgt på grund af hendes store viden inden for bredbåndsområdet qua hendes år hos TDC, hvor hun var redaktør og kommunikationsrådgiver. Rulles profil og fremtræden passede perfekt ind i den rolle, som arrangørerne havde tiltænkt, at moderatoren af konferencen skulle udfylde.

Til events som dette er det vigtigt, at arrangøren på forhånd gør sig klart, hvorvidt man ønsker en moderator, som er ekspert inden for det emne, konferencen omhandler, eller en som udelukkende fokuserer på formen og afviklingen af konferencen.

”Ind imellem er moderatoropgaven meget enkel: Træd i baggrunden og sørg for, at arrangementet glider – uden at nogen lægger noget videre mærke til dig. Det gør jeg gerne – og ofte,” fortalte Rulle Grabow efter konferencen.

Rulle Grabow er en moderator, man lægger mærke til. Noget som ifølge arrangøren stemte fint overens med rollen, hun skulle påtage sig i løbet af konferencen. Hun jonglerede til perfektion mellem at være den skrappe tante og den sjove onkel.

Rulle fik til opgave at styre konferencen stramt, så tiden blev overholdt, og derudover blev der givet et klart mandat til hende om at ‘lukke ned’ for tidrøvende meningsudvekslinger – men at gøre det med humor og charme.

Søren Brøndum Christensen fra Randers Kommune understregede efter konferencen, at: ”med sin viden inden for bredbåndsområdet samt generelle erfaring som moderator var Rulle en rigtig god sparringspartner.”

Alt i alt blev Den nationale Bredbåndskonference et klassisk eksempel på, hvordan man med god sparring, forberedelse og udførelse kan skabe en succesfuld konference – for alle aktører.

Udgivet: 20. september 2017 / Kategorier: Klassiske konferencer / Tags: , , /