Projekbeskrivelse

Torben Sangild

Er selvstændig freelancer med aktiviteter mange steder og i mange sammenhænge. Halvtidsskribent på Zetland, tidligere vært på vidensprogrammet Wiki-Værkstedet på Radio24syv. Anmelder af kunst, musik, filosofi og bøger på bl.a. Politiken, Jyllands-Posten og Kunsten.nu. Ofte brugt som foredragsholder, debattør og ekspert i medierne. Har en akademisk baggrund på Københavns Universitet som forsker og underviser i moderne kultur, men kastede sig i 2013 ud i at gøre den journalistiske, kritiske og formidlingsmæssige åre til selve sit erhverv, hvilket han ikke har fortrudt ét sekund. Har skrevet bøgerne Støjens æstetik og Objektiv sensibilitet og tusindvis af artikler og anmeldelser.

Som moderator bruges han i både kulturelle, videnskabsformidlende og samfundsdebatterende sammenhænge. Han forener sin store viden med humor, nærvær og en fornemmelse for, hvordan også svært stof kan gøres medrivende og for, hvordan forskellige ideologiske positioner kan bringes i et frugtbart spil med hinanden.

Særligt fokus:

Kultur, videnskab, filosofi, psykologi og samfundsdebatter

Du vil møde:

En engageret, personlig og munter moderator og vært, der lynhurtigt fornemmer positioner og muligheder, der kan bringe liv og energi ind i debatterne. Han lader altid debattørerne stå i fokus frem for sig selv, men er ikke bange for at inddrage personlige erfaringer, når de er relevante. Og så er han vidende og velforberedt og laver sin research.

 

Udvalgte arrangementer, hvor Torben Sangild  har været moderator for nylig:

  • Konference om en tidlig kulturstart, Slots – og kulturstyrelsen
  • Folkemødet/Gyldendal 2018,
  • Heartland 2018
  • Klang Festival også 2018.
  • Forestillingen ‘Demokrati’ der rejste landet rundt i byrådssale efteråret 2017. Medskaber af selve forestillingen sammen med Teatergrad, medvirkende på dele af turnéen og moderator på borgerinddragende debatter med politikerne efter udvalgte forestillinger.
  • Roskilde Festival 2016 og 2017: Debatter med kunstnere på Artzone-scenen.
  • Bloom Festival, Valby 2017. Videnskabsfestival arrangeret af Golden Days.
  • Klang Festival 2016 og 2017. Artist talks, debatter og talkshowkoncert.
  • Bakkehuset, Frederiksberg 2017. Debat om forholdet mellem musik og litteratur.
  • Bremen Teater, Zulu Comedy Festival 2016. Bag om ‘Den korte radioavis’ og satirens rolle i dag.

Torben Sangild er et karismatisk menneske og en fænomenal retoriker. Det mest særlige ved ham er måske, at han trods sin ekstraordinære begavelse har en dyb forståelse for tilhørernes oplevelse og nysgerrighed. Han har desuden humor og en evne til at gribe det uforudsete, som er en standupper værdigt.

Jakob Moll, Medstifter og CEO Zetland