Projekbeskrivelse

Ask Rostrup er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1991. Den lange karriere som journalist var i lang tid centreret om den skrevne presse, som stadig er den foretrukne platform.

Særlige interesser
Da Ask Rostrup fik chancen på TV, fandt han hurtig ud af, at TV jo er et ultimativt gennemslagskraftigt medie, hvor det handler om at koncentrere sin journalistik helt ned til det centrale. Det er lige præcis denne egenskab, han bl.a. bruger som ordstyrer.

Tidligere har han været bl.a. politisk reporter, EU-korrespondent i Bruxelles, nyhedschef og politisk redaktør på Ritzaus Bureau, Berlingske Tidende, MetroXpress og nu på Danmarks Radio, hvor han har været siden  2007, og hvor vi oplever ham som en reflekterende analytiker. I 2016 blev han vært på TV-avisen i Danmarks Radio.

Du vil møde
Ask Rostrup koncentrer sig meget om sin journalistik ind til det centrale, hvilket er essentiel for ham, og han er en meget indfølende og skarp en af slagsen. Han er en blændende formidler, som samtidig er i stand til at lave skarpe interview på en blød og vedkommende måde.

Ask modererede arrangementet Ledelse i verdensklasse. Ask var en fornøjelse at arbejde sammen med. Han var interesseret, motiveret og nærværende. Både før og under eventet. Ask greb elementer fra oplægsholderne, egne og salens spørgsmål, og flettede det sammen til en sammenhængende og relevant gestalt, på et niveau som den ellers krævende målgruppe oplevede som interessant og humoristisk.

Nicolai Houmann, Direktør i Netværk Danmark