Den korte version: Lav et interview med formanden om beretningen i stedet for at den blot bliver læst op.

Nogle vil måske spørge – nytænkning kan det komme fra øen Mors?

Ikke desto mindre var det absolut tilfældet på generalforsamlingen i Morsø Erhvervsråd her i foråret 2019.

Formandens beretning var sendt ud på forhånd, så hvorfor skulle formanden blot stå og læse den op? Resultatet ville blive at folk kedede sig. Det er meget få foreninger der har ambitionen at ville kede folk.

Efter en samtale med direktøren var både han og formanden helt med på at der i stedet skulle laves et interview med formanden om formandsberetningen. Det ville give meget mere liv og formanden fik en helt anden mulighed for at brænde igennem overfor forsamlingen. Via interviewet fik han den oplagte mulighed at brede beretningen ud for forsamlingen og skære helt ind til benet af hvad han særligt lagde vægt på i år.

Efter at have været rigtig mange år i branchen med at rådgive arrangører i at finde den rigtige moderator er der stadig nogle simple tegn på om moderatoren lykkes med opgaven.

Såre simpelt skal man blot se på ryggen af tilhørerne om moderatoren evner at bringe relevante emner ordentligt i spil.

Du kan altid se på ryggen af tilhørerne om moderatoren bidrager til deres nysgerrighed. Selvom en del morsingboere ikke siger så meget i en debat, var der ingen tvivl om at der i kraft af interviewet blev lyttet intenst til formandens beretning

Det blev en helt anden generalforsamling med væsentlig mere bid og substans